Berlin- Impresii de calatorie, ian 2014

Deutsch Hauptstadt, ian 2014 -Epilog

 

            Se apropie Berlinala de anul acesta. Anul trecut Romania a invins cu pelicula lui Calin Peter Netzer- Pozitia copilului. Filmul abordeaza relatia dintre o mama posesiva si fiul ei. radiografiind momentul de cumpana in care tipul omoara un copil nevinovat, intr-un accident de masina.

            Toti ne dorim bani, cat mai multi bani. De multe ori asimilam bogatia cu fericirea. Uite ca si in familiile care invart multi bani apar probleme. Fiul asfixiat  de atentia mamei ii spune acesteia la un moment dat “-Te f_t in gura! Socant. Sunt curios daca ati gandit macar asa ceva vreodata vis-à-vis da mama voastra.( Stiu ca vis-à-vis inseamna peste strada, da mi se rupe!) In fine nu va mai povestesc eu filmul. E bun. A meritat premiul. Toti o elogiaza pe Luminita Gheorghu in rolul mamei. Mie insa mi-a placut foarte mult Vlad Ivanov, intr-un rol secundar, cel al unui excroc rafinat. Actorul asta e pe segmentul lui, dupa parerea mea, cel mai bun ( pana acum) produs cinematografic romanesc  postrevolutie.

 Image

 Uite ca a aparut si la nemti! (Imi place coperta.) Am cumparat versiunea romaneasca pentru Andra de la Targul de Carte Gaudeamus, de la Bucuresti din noiembrie, anul trecut. Acolo  se tot vorbea de o carte “Cimitir”,  sau ceva de genul, scrisa de un roman. Dupa un prim tur prin targ cumparasem un raft de carti, depasind mult bugetul alocat. Am lasat-o pe alta data. Si acum cand m-am intors de la Berlin, am dat cu Andra o tura prin Carturaresti.  Fata a tinut neaparat sa-mi cumpere din primul salariu ceva. ( In principiu o carte.) Ca sa parafrazez o frantura din filmul lui Netzer “ Parintii se realizeaza prin copii, ca sa stii si tu!” Sunt tare mandru de faza asta! Asa ca am ales Cimitir de Adrian Telespan. A doua zi am dat o tura prin IKEA. Peste noapte se schimbase vremea urat de tot. Prin parcare pe la BaneasaShoppingCity zici ca eram la Cota Doua Mii pe  vifor. Belea. Am incaltat-o mi-am zis. Repede- Ura si la gara!, c-am imbulinat-o! In Gara de Nord mi-au inghetat toti rarunchii in ora aia si jumatate cat am asteptat sa porneasca nenoroctul ala de tren. In fine il aduc la linie. Urcam. Plecam. Lumea agitata. Aveau legaturi de prins, probleme- ca tot omul. Imi gasesc locul. Incep sa citesc. Ce sa fac altceva, ca telefonul meu nu are nici macar camera foto, darmite Wi-fi, games sau altceva. Ba si ma apuca un ras. Un ras. Ma c_c pe mine de ras. Astia pe langa mine turbau de nervi si eu radeam ca prostu’. Dupa cate o repriza de ras o aruncam din mana la propriu. Ca taranul lui Marin Preda, dupa ce o zi intrega se benocleaza  ca boul  la o girafa dupa ce pleca de la Zoo spune ASA CEVA NU EXISTA!  Un roman spumos, ceva in genul J D Salinger- De veghe in lanul de secara, sau Geoff Nicholson-Londra insangerata.. Vulgar. Da’ la cote maxime. Nu recomand pudibonzilor sau habotnicilor. In rest-Lectura placuta! Mai uitati macar de gerul deafara…..

 Image

 

Cind crezi ca totul e in sfarsit Ok! Rasufli usurat. Te gandesti la viitor. Iti faci planuri si… Pac! Viata iti da  un sut in cur. Te rostogolesti. Te ridici. Esti confuz. Ca dupa o betie. Sau ca dupa un joint scurt…Inspiri adanc. Si mergi mai departe…ce poti sa faci altceva!… Mai vorbim!

Image

Advertisements

One thought on “Berlin- Impresii de calatorie, ian 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s